Hozzávalók:
Tészta:
– 50 dkg liszt
– 1 tasak szárított élesztő
– 3 púpozott evőkanál cukor
– 2,5 dl langyos tej
– 8 dkg margarin
– 1 tojás
– késhegynyi só
Krém:
– 8 dkg margarin
– 3 púpozott evőkanál kristálycukor
– 1 púpozott holland kakaópor
Elkészítés:
1, Először a lisztet keverjük el az élesztövel és utánna adjuk hozzá a többi hozzávalót. Egy órán át kelesztjük.
2, Ha kész van, két cipót formázunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk nem túl vastagra.
3, A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, majd egy rövid időre a mikróba tesszük, hogy könnyebb legyen kenni.
4, Mindkét tésztát megkenjük és feltekerjük.
5, Egy centimétert kihagyva kéttévágjuk a tekercseket, utánna pedig összecsavarjuk.
6, Még 45 percig kelesztjük, majd megkenjük tejjel és megszórjuk kristálycukorral.
7, Kb. 20 percig sütjük 150 C-on légkeverős sütőben.
Megjegyzés:
– Forrás: Gabriella