Kakaós kalács



Hozzávalók: 

Tészta:

– 50 dkg liszt

– 1 tasak szárított élesztő

– 3 púpozott evőkanál cukor

– 2,5 dl langyos tej

– 8 dkg margarin

– 1 tojás

– késhegynyi só



Krém:

– 8 dkg margarin

– 3 púpozott evőkanál kristálycukor

– 1 púpozott holland kakaópor



Elkészítés:

1, Először a lisztet keverjük el az élesztövel és utánna adjuk hozzá a többi hozzávalót. Egy órán át kelesztjük.

2, Ha kész van, két cipót formázunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk nem túl vastagra.

3, A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, majd egy rövid időre a mikróba tesszük, hogy könnyebb legyen kenni.

4, Mindkét tésztát megkenjük és feltekerjük.

5, Egy centimétert kihagyva kéttévágjuk a tekercseket, utánna pedig összecsavarjuk.

6, Még 45 percig kelesztjük, majd megkenjük tejjel és megszórjuk kristálycukorral.

7, Kb. 20 percig sütjük 150 C-on légkeverős sütőben.






Megjegyzés:

– Forrás: Gabriella 



Tovább a blogra »