Stíriai metélt



Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró 
– 20 dkg liszt 

– 4 db tojás 

– 4 dkg vaj 

– 1 kávéskanál olaj vagy 1/2 dkg zsír

– 1 evőkanál zsemlemorzsa 

– 3 dl tejföl 

– 1/2 citrom reszelt héja

– 5 dkg mazsola 

– 3 evőkanál cukor 

– 1 csipet só


Elkészítés:
1, Az áttört túróval, egy tojással, a liszttel, kevés sóval és egy kanál tejföllel gyúrt tésztát készítünk.
2, Gyufaszál vastagságúra kinyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró, sós vízben kifőzzük és utána jól lecsurgatjuk.

3, A vajat a 3 tojássárgájával, 2 evőkanál cukorral és a maradék tejföllel jól elkavarjuk, beleadjuk a reszelt citromhéjat, a megtisztított és mosott mazsolát és a tojások felvert habját.

4, A kifőzött tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük, és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk.




Tovább a blogra »