Hozzávalók:
– 90 g porcukor
– 3 db tojás
– 1 rúd vanília magjai
– 150 g finomliszt
– 300 ml tej
– 200 ml tejszín
– 1 fél csipet só
– 350 g magozott meggybefőtt
Elkészítés:
1, Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk és beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.
2, A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat – összesen kb. 10 percig.
3, Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
4, Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!
5, Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül).
6, Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.