Meggyes tejpite





Hozzávalók:

– 90 g porcukor

– 3 db tojás

– 1 rúd vanília magjai

– 150 g finomliszt

– 300 ml tej

– 200 ml tejszín

– 1 fél csipet só

– 350 g magozott meggybefőtt






Elkészítés:

1, Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk és beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.

2, A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat – összesen kb. 10 percig.

3, Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.

4, Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!

5, Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb. 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül).

6, Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.



Tovább a blogra »