Bableves





Hozzávalók:

– 1/2 kg tarka bab

– 2 szál répa és zöldség

– 1 szem krumpli

– füstölt bordaporc (vagy csülök…)

– szemes bors

– 2 fej vöröshagyma

– olaj

– liszt

– pirospaprika

Elkészítés:

1, A füstölt húst feltesszük főni.

2, Miután kb.  1 órát lassú tűzön forraltuk a húst, hozzáadjuk a babot, a répát, a zöldséget, a krumplit, egy egész fej hagymát és teatojásban a borsot. Sózni nem kell, mert a füstölt húsban éppen elég van!!!

3, Amikor a hús is és a bab is megpuhult, olaj és liszt (+ 1 apróra vágott hagyma, + 1 kk.pirospaprika) keverékével berántjuk a levesünket. Szűrőt használjuk, ha nem akarjuk a hagymát is belepotyogtatni a levesebe!

Tovább a blogra »