Hozzávalók:
– 5 tojás
– 25 dkg cukor
– 25 dkg liszt + a formához
– 1 tasak sütőpor
– 1 dl olaj
– 1 dl víz
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 csomag vaníliás pudingpor
– 1 liter tej
– 1 evőkanál vaj a formához
A tetejére:
– 2,5 dl tejszín
– 2 evőkanál porcukor
– 2 tasak vaníliás cukor
– 3 evőkanál fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
1, A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
2, A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a vizet. Összedolgozzuk, majd belekanalazzuk a tojáshabot. A masszát kettéosztjuk és a felébe belekeverjük a kakaóport.
3, A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A pudingport a tejjel elkészítjük.
4, Nagyméretű tepsit kikenünk vajjal és liszttel. Kanalanként felváltva belerakjuk a barna és a sárga tésztát. Rátesszük a meleg pudingot és a sütőben 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
5, A tetejére a tejszínt porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tésztán elsimítjuk, megszórjuk fahéjas cukorral, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.
6, A süteményt a maradék tejszínhabból készített habrózsákkal díszítjük.
Megjegyzés:
– Tényleg ki kell hűteni a süteményt, mielőtt a tejszínhabot rátesszük. Én nem hagytam elég időt, ezért az amúgy is kevés tejszínhabom kissé megfolyósodott a sütin és lelapult… :-s