Pudingos szelet



Hozzávalók:

– 5 tojás

– 25 dkg cukor

– 25 dkg liszt + a formához

– 1 tasak sütőpor

– 1 dl olaj

– 1 dl víz

– 2 evőkanál kakaópor

– 2 csomag vaníliás pudingpor

– 1 liter tej

– 1 evőkanál vaj a formához

A tetejére:

– 2,5 dl tejszín

– 2 evőkanál porcukor

– 2 tasak vaníliás cukor

– 3 evőkanál fahéjas kristálycukor

Elkészítés:

1, A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

2, A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a vizet. Összedolgozzuk, majd belekanalazzuk a tojáshabot. A masszát kettéosztjuk és a felébe belekeverjük a kakaóport.

3, A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A pudingport a tejjel elkészítjük.

4, Nagyméretű tepsit kikenünk vajjal és liszttel. Kanalanként felváltva belerakjuk a barna és a sárga tésztát. Rátesszük a meleg pudingot és a sütőben 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

5, A tetejére a tejszínt porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tésztán elsimítjuk, megszórjuk fahéjas cukorral, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.

6, A süteményt a maradék tejszínhabból készített habrózsákkal díszítjük.

Megjegyzés:

– Tényleg ki kell hűteni a süteményt, mielőtt a tejszínhabot rátesszük. Én nem hagytam elég időt, ezért az amúgy is kevés tejszínhabom kissé megfolyósodott a sütin és lelapult… :-s

Tovább a blogra »