Rakott krumpli





Hozzávalók:

– 7 szem nagyobb krumpli

– 8 tojás

– 2 doboz nagy tejföl

– egy szál kolbász

– olaj

– zsemlemorzsa

– só

Elkészítés:

1, A krumplit és a tojásokat megfőzzük.

2, A főtt krumplit, a keményre főtt tojást és a kolbászt karikára vágjuk.

3, Egy jénai tálat kikenünk olajjal és zsemlemorzsával, aztán elkezdünk építkezni. Egy sor karikára vágott krumpli – néhány karika kolbász és tojás – kevés olaj – só – tejföl!

4, Az “építkezést” addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Krumplival zárjuk a sor végét, amit alaposan megkenünk tejföllel!

5, Végül sütőbe tesszük -kb. 20 percre-, hogy a tejföl kissé megpiruljon rajta.

Tovább a blogra »