Kakaós muffin
Hozzávalók:
– 12 dkg margarin/vaj
– 20 dkg cukor
– 1 tasak vaníliás cukor
– 2 tojás
– 25 dkg liszt
– 5 dkg kakaópor
– 1 tasak sütőpor
– 1 dl tej
Elkészítés:
1, A sütőt előmelegítjük (180-200 C-ra).
2, Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, kakaópor), majd egy másik tálban a folyékony anyagokat (olvasztott vaj, tojás, tej).
3, A két tál tartalmát keverjük össze csomómentesen.
4, Ha szükséges, kenjünk ki a muffin formát vajjal, majd kanalazzuk a tésztát a forma mélyedéseibe (2/3 részig).
5, Előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük.
Tipp: keverhetünk bele csokidarabokat is!