Almás muffin





Hozzávalók:

– 1-2 alma (kb. 20 dkg)

– 15 dkg vaj

– 1 csipet só

– 1 csomag vaníliás cukor

– 12,5 dkg cukor

– 4 tojás

– 30 dkg liszt

– 1/2 csomag sütőpor

– 5 evőkanál tej

Elkészítés:

1, A vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

2, A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tejjel felváltva a masszához adagoljuk és beleszórjuk a kis kockákra vágott almát is.

3, A muffin formákat 2/3 részig megtöltjük a tésztával és 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés:

– A tej mennyisége tovább növelhető, ha túl sűrű lenne a tészta.

Tovább a blogra »