Lekváros muffin
Hozzávalók:
– 3 tojás
– 12,5 dkg cukor
– 12,5 dkg folyékony vaj
– 10 dkg natúr joghurt
– 20 dkg liszt
– 5 dkg étkezési keményítő
– 2 teáskanál sütőpor
– 20-24 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés:
1, Elkeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a joghurtot.
2, Összekeverjük a lisztet, a sütőport és az étkezési keményítőt, majd a tojásos keverékhez öntjük.
3, A tésztát muffin formákba töltjük, vízbe mártott kanállal mélyedést nyomunk a közepébe és 1-1 teáskanál lekvárt teszünk bele. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Sütési hőmérséklet (előmelegített):
– elektromos sütő: 180 C
– hőlégkeverés: 160 C
– gázsütő: 2. fokozat