Mustáros rakott zöldbab sertéscombbal

Hozzávalók:

– 50 dkg sertéscomb

– 50 dkg zöldbab

– 20 dkg füstölt, főtt tarja

– 2 fej vöröshagyma

– 5 gerezd fokhagyma

– 4 teáskanál (dijoni) mustár

– 1 dl víz

– 2 dl tejföl

– 3 dl tejszín

– só

– bors

– 5-10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

1, A megtisztított, felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, majd pár perc pirítás után hozzáadjuk a megmosott, felkockázott húst. Sózás, borsozás után fehéredésig pirítjuk, beletesszük a felkockázott tarját és hozzákeverünk 2 teáskanál mustárt. Felöntjük 1 dl meleg vízzel, majd lefedve puhára pároljuk 35-40 perc alatt.

2, A hús párolása alatt a zöldbabot sós vízben puhára főzzük.

3, Ha a hús puha, levesszük a fedőt, elfőzzük alóla a vizet, majd hozzáöntjük a tejfölből, tejszínből, 2 teáskanál mustárból készült keveréket és felfőzzük.

4, Kiolajozott sütőtálba tesszük a bab felét, rámerjük a hús felét, majd megint egy sor bab és egy sor hús következik.

5, A tetejére sajtot reszelünk és alufóliával lefedve 175 C-on 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és megpirítjuk a sajtot.

Tovább a blogra »