“Pokoli” sertésragu





Hozzávalók: 

– 60 dkg sertéslapocka

– 1 dl olaj

– 4 közepes hagyma

– 1 evőkanál sűrített paradicsom

– cayenne bors ízlés szerint

– egy kevés kömény

– 2 gerezd fokhagyma

– 2 evőkanál ecet

– 1,5 dl tejföl

– 1 evőkanál sima liszt

– 1 teáskanál kapribogyó

 1 nagy ecetes uborka

– 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés: 

1, A húst megmossuk, megtisztítjuk az esetleges hártyáktól, inaktól, majd először szeletekre, aztán szélesebb csíkokra vágjuk.

2, A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, a kapribogyót, az uborkát és a petrezselymet finomra aprítjuk.

3, A húst forró olajban átsütjük, hozzáadjuk a hagymát, aranysárgára pirítjuk. Felöntjük kevés folyadékkal és sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, sűrített paradicsommal fűszerezzük. Ebben a mártásban puhára pároljuk a húst.

4, A tejfölt a liszttel, kevés borssal (esetleg pici pirospaprikával) simára keverjük, majd besűrítjük vele a ragut. Hozzáadjuk a kapribogyót, az uborkát és a petrezselymet és még további 10 percig pároljuk.

5, Ha szükséges, borssal, ecettel és sóval ízesíthetjük még. Köretként főtt tésztát vagy rizst kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés: 

Az újságban ez az étel tüzes-erős fogásként szerepelt, ennek ellenére egyáltalán nem erős-csípős a ragu.

Tovább a blogra »