Tejszínes hús





Hozzávalók:

– 10 szelet sertéskaraj vagy sertéscomb

– liszt

– 2 tojás

– 30 dkg trappista sajt

– 3 dl tejszín

– 2 dl tej

– margarin

Elkészítés:

1, A húst megmossuk, kiklopfoljuk és besózzuk. Ezután a hússzeleteket lisztbe-tojásba-reszelt sajtba forgatjuk, majd margarinnal kikent tepsibe tesszük.

2, A “panírozott” húsokat leöntjük a tejszín és tej keverékével (dobhatunk rá margarindarabkákat is), majd alufóliával letakarva 175 C-os, légkeveréses sütőben 1-1,5 óra alatt puhára sütjük.

3, Köretként adhatunk hozzá krumplipürét, rizst, bár szerintem az étel kiadóssága miatt elegendő párolt zöldséggel kínálni!

Megjegyzés:

– A 30 dkg sajt éppen, hogy csak elég volt!!!

Tovább a blogra »