Meggyes clafoutis (klafuti)







Hozzávalók:

– kb. 20 dkg meggy

– 5 dkg liszt

– 6 dkg porcukor

– 1 tojássárgája


– 2 tojásfehérje

– 1 dl tejföl 

– 1 csipet só

– 1,5 dkg vaj






Elkészítés:

1, Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

2, Verjük fel a tojásokat és keverjük el a tejföllel.

3, Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót, majd adjuk hozzá a tojásos-tejfölös keveréket.

4, Szórjuk a meggyet formába, majd öntsük rá a tésztát (kb. 4-5 mm-t hagyjunk a forma felső peremétől, mert a tészta megemelkedik!). 

5, Tegyünk kis vajdarabkákat a tészta tetejére és toljuk sütőbe kb. 45 percre (légkeverés nélkül!).

Recept innen



Tovább a blogra »