Fondant 1.

Hozzávalók:

– 1 nagy evőkanál zselatin

– 6 evőkanál víz

– 1 evőkanál margarin

– 2 evőkanál méz

– kb. 60-80 dkg porcukor





Elkészítés:

1, Kb. 50 dkg porcukrot szitáljunk (margarinnal kikent) keverőtálba, a közepébe csináljunk mélyedést.

2, A zselatint keverjük el a vízzel, gőz fölött melegítsük fel, majd adjuk hozzá a margarint és a mézet. Addig kavarjuk, amíg el nem olvad.

3, A zselatinos keveréket öntsük a porcukorhoz és dolgozzuk össze (margarinnal bekent kanalat használjunk).

4, Ezután még annyi porcukrot adjunk hozzá, hogy jól gyúrható, rugalmas masszát kapjunk. Akkor jó, ha már elválik az edény falától és a kezünkhöz sem ragad hozzá.

5, Légmentesen csomagoljuk fóliába és pihentessük szobahőmérsékleten 1 napig.

6, Felhasználás előtt mikróban langyosítsuk meg és gyúrjuk át (ilyenkor színezhetjük is), majd porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagon.





Megjegyzés:

– További segítség a fondant elkészítésével-használatával és torták bevonásával kapcsolatban Gabriellánál, Tortaimádónál és Kiskuktánál!

Első fondant bevonatos tortám…







Tovább a blogra »