Hozzávalók:
– 1 nagy evőkanál zselatin
– 6 evőkanál víz
– 1 evőkanál margarin
– 2 evőkanál méz
– kb. 60-80 dkg porcukor
Elkészítés:
1, Kb. 50 dkg porcukrot szitáljunk (margarinnal kikent) keverőtálba, a közepébe csináljunk mélyedést.
2, A zselatint keverjük el a vízzel, gőz fölött melegítsük fel, majd adjuk hozzá a margarint és a mézet. Addig kavarjuk, amíg el nem olvad.
3, A zselatinos keveréket öntsük a porcukorhoz és dolgozzuk össze (margarinnal bekent kanalat használjunk).
4, Ezután még annyi porcukrot adjunk hozzá, hogy jól gyúrható, rugalmas masszát kapjunk. Akkor jó, ha már elválik az edény falától és a kezünkhöz sem ragad hozzá.
5, Légmentesen csomagoljuk fóliába és pihentessük szobahőmérsékleten 1 napig.
6, Felhasználás előtt mikróban langyosítsuk meg és gyúrjuk át (ilyenkor színezhetjük is), majd porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagon.
Megjegyzés:
– További segítség a fondant elkészítésével-használatával és torták bevonásával kapcsolatban Gabriellánál, Tortaimádónál és Kiskuktánál!
| Első fondant bevonatos tortám… |