Kinder Pingui torta





Hozzávalók:

Tésztához (2 laphoz):

– 6 tojás

– 6 evőkanál cukor

– 6 evőkanál meleg víz

– 6 evőkanál liszt

– 2 evőkanál keserű kakaópor

– 1 csomag sütőpor



Tejszínes krémhez:

– 5 dl tejszín (Hulala)

– 1 evőkanál zselatin (vagy 1 csomag zseléfix)

– 1 evőkanál folyékony méz

– 1/2 kávéskanál vanília aroma



Csokoládés krémhez:

– 15 dkg csokoládé

– 10 dkg Ráma margarin / vaj

– 1 evőkanál víz

– 2 evőkanál olaj



Bevonathoz:

– 20 dkg étcsokoládé

– 10 dkg Ráma margarin /vaj

– 3 evőkanál olaj

– 1 evőkanál víz

– 1 evőkanál porcukor



Elkészítés:


1, A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki külön-külön (vékony lapokat kapunk). Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a masszát.

A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.

A végén a kakaóport szitáljuk bele és lassan elegyítsük el a masszával (így jó sötét színű tésztát kapunk), majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.

Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával!

2, A krém hozzávalóit is felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el:

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön -kevergetve- langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, hogy biztos ne csomósodjon meg.

Lassan csorgassuk bele a mézet, és verjünk kemény habot belőle.

Az alsó lapot beletesszük a tepsibe, a krémet egyenletesen rásimítjuk és hűtőbe tesszük.

3, A csokoládés réteghez gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adjunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, majd jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. 

Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre és ismét tegyük hűtőbe dermedni!

4, Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a krémhez a tejszín másik felét és azt is kenjük rá.

5, Erre kerül a másik lap, amit a bevonathoz elkészített csokoládémázzal kenünk be. 

A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.





Megjegyzés:

– Ez a mennyiség egy 38×22 cm-es tepsire (esetleg egy 26-28 cm-es tortaformára) elegendő.


– Receptforrás: Tortaimádó



Tovább a blogra »