Fahéjas csokitorta





Hozzávalók:

– 15 dkg étcsokoládé

– 1,5 dl olaj

– 4 tojássárgája

– 18 dkg cukor

– 0,5 dl rum

– 1 dl víz

– 22,5 dkg rétesliszt

– 1 teáskanál őrölt fahéj

– 1/2 tasak sütőpor

Elkészítés:

1, A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat.

2, A tojássárgáját felverjük a cukorral és a csokihoz keverjük. Ezután beledolgozzuk a rumot, a vizet és a sütőporos-fahéjas lisztet.

3, A masszát 20 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt csatos formába töltjük és 180 C-on kb. 40 percig sütjük.

4, Tejszínhabbal, kakaóporral megszórva tálaljuk.

Tipp:

– Ha kihűlt a sütemény, vízszintesen vágjuk ketté és kenjük meg sárgabarack- vagy narancslekvárral!

Megjegyzés: 

– Nem használtam rumot, így az 1 dl víz helyett 1,5 dl vizet kevertem a tésztába.

Tovább a blogra »