Lecsós pörköltalap





Hozzávalók:

– kevés olaj

– 1-2 fej vöröshagyma

– 1 paradicsom

– 1 paprika

– fűszerek (pirospaprika, só, bors, köménymag)

– 1 pörköltszaft kocka

– Piros Arany

Elkészítés:

1, A felkockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük. Ezután meghintjük pirospaprikával, majd sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá köménymagot is. Beletesszük a pörköltszaft kockát és nyomunk bele kevés Piros Aranyat is.

2, A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, rádobjuk a pörköltalapra és lassú tűzön, gyakran megkeverve addig főzzük, amíg “lecsós” jellege nem lesz (vagyis: amíg paradicsom kissé szét nem fő).

Megjegyzés:

Keverjük meg gyakran és ha kell, öntsünk alá vizet, nehogy leégjen!

Tovább a blogra »