Velőpörkölt





Hozzávalók:

– 70 dkg velő

– 2 fej vöröshagyma

– 1 paradicsom

– 1 paprika

– őrölt pirospaprika

– őrölt bors

– őrölt köménymag

– só

– ‘Piros Arany’

– 1 pörköltszaft kocka

Elkészítés:

1, A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.

2, Fűszerezzük, majd rádobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot-paprikát és gyakori kevergetés mellett elkészítjük a lecsós pörköltalapot.

3, A velőt (ha kell) megtisztítjuk a hártyáktól, átmossuk, majd a pörköltalapra tesszük (kicsit összetörjük, hogy ne legyenek benne egész velődarabok) és óvatosan összeforgatjuk.

4, Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük, amíg a velő ki nem fehéredik (~ 30-40 perc).

Tovább a blogra »