Körömpörkölt

Hozzávalók:

– 6 db sertésköröm

– 2 fej vöröshagyma

– 2-3 gerezd fokhagyma

– 1 paprika

– 1 paradicsom

– pirospaprika

– só

– bors

– kömény

– Piros Arany

– 1 pörköltszaft kocka

Elkészítés:

1, A körmöt félbevágjuk, a félbevágott darabokat még 2-3 felé szeljük. A körömdarabokat megtisztítjuk és megmossuk.

2, Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az összetört vagy szeletekre vágott fokhagymát, majd fűszerezzük. Nyomunk bele Piros Aranyat, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát és beledobjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát.

3, A körmöket rátesszük a pörköltalapra, kevés vízzel felöntjük és mérsékelt tűzön kb. 3-3,5 óra alatt puhára főzzük (az elfőtt vizet pedig folyamatosan pótoljuk, hogy ne égjen le!).

Tovább a blogra »