Bolognai spagetti 1.

Hozzávalók:

– 40 dkg spagetti tészta

– 60 dkg darált hús

– 2 fej vöröshagyma

– 2 kis doboz paradicsompüré

– kevés ketchup

– 2-3 gerezd fokhagyma

– só

– bors

– oregánó

– bazsalikom

– 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

1, A tésztát félbe (esetleg háromfelé) törve sós vízben kifőzzük.

2, A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.

3, Ezután fűszerezzük, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd hozzáadjuk a kevés ketchup-pal elkevert paradicsompürét.

4, Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk a ragut.

5, A tésztát alaposan összekeverjük a raguval és jénai tálba/tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütőbe tesszük annyi időre, hogy a sajt rápiruljon.

Megjegyzés:

Szerintem még egy kicsivel több tésztát is elbírt volna…

Tovább a blogra »