Ganache (ganázs)





Hozzávalók:

– 5 dl tejszín

– 60 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:

1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét.

2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra.

3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvadt.

4, Ha habosítani szeretnénk, akkor várjuk meg, amíg kihűl, majd habverővel verjük habosra.

Megjegyzés:

Ízesíthető alkohollal, fahéjjal, mézzel (ettől szép fényt kap a máz).

Hűtőben sokáig eláll, gőz fölött melegítve újra felhasználható.

Alkalmas torták bevonására/töltésére, csokibomba bevonásához, trüffle golyókhoz, bonbonokhoz.

Ha esetleg fondant bevonat alá kennénk, akkor érdemes akár egy fél nappal is hamarabb elkészíteni, ugyanis nagyon-nagyon lassan szilárdul (kb. 5-6 óra alatt lesz igazán kenhető)!!!

Tovább a blogra »