Hozzávalók:
– 5 dl tejszín
– 60 dkg jó minőségű csokoládé
Elkészítés:
1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét.
2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra.
3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvadt.
4, Ha habosítani szeretnénk, akkor várjuk meg, amíg kihűl, majd habverővel verjük habosra.
Megjegyzés:
– Ízesíthető alkohollal, fahéjjal, mézzel (ettől szép fényt kap a máz).
– Hűtőben sokáig eláll, gőz fölött melegítve újra felhasználható.
– Alkalmas torták bevonására/töltésére, csokibomba bevonásához, trüffle golyókhoz, bonbonokhoz.
Ha esetleg fondant bevonat alá kennénk, akkor érdemes akár egy fél nappal is hamarabb elkészíteni, ugyanis nagyon-nagyon lassan szilárdul (kb. 5-6 óra alatt lesz igazán kenhető)!!!