Piskóta 1.



Alap piskóta hozzávalói:
– 6 tojás
– 6 púpozott evőkanál liszt (120 g)
– 6 púpozott evőkanál cukor (120 g)
– 6 evőkanál víz
– 1 csomag sütőpor


Kakaós piskótánál 100 g lisztet és 2 evőkanál (cukrozatlan!) kakaóport keverünk a tésztához (vagyis a kakaópor mennyiségét leszámítjuk a liszt mennyiségéből)!


Elkészítés:

1, A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet és keverjük bele az átszitált sütőporos lisztet.

2, Elegyítsük el a masszát, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.


3, Sütőpapírral bélelt (24 cm-es kapcsos) formában 180 C-on tűpróbáig (kb. 35-40 percig) sütjük.

Megjegyzés:

Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a piskótánk!







Tovább a blogra »