Csigazsemle





Hozzávalók:

– 60 dkg liszt

– 2 teáskanál szárított élesztő

– kb. 1,5 dl víz

– kb. 1,5 dl tej

– 3 dkg vaj

– 1 dl natúr joghurt

– 1 teáskanál só

– 1 tojás

Elkészítés:

1, Az átszitált liszt felét elkeverjük 1 csapott teáskanál élesztővel, a sóval, a vízzel és minimum 12 órán keresztül kelesztjük.

2, 12 óra elteltével hozzáadjuk a maradék 30 dkg lisztet, 1 teáskanál élesztőt, a tejet, a vajat és a joghurtot.

3, Alaposan összedagasztjuk a tésztát (amíg teljesen homogén, ruganyos és matt nem lesz), majd újabb 2 órán át kelesztjük.

4, A megkelt tésztát 8 részre osztjuk. Kukacokat sodrunk belőlük, feltekerjük csiga alakban és lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire helyezzük.

5, A sütőt előmelegítjük 250 C-ra (a legmagasabb fokozatra).

6, A csigákat további 30 percig kelesztjük, majd megkenjük a felvert tojással és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés: 

Nagyon finom és puha!!!!! 🙂

Talán még egy pici sót elbírna (0,5 – 1 teáskanálnyit)

Forrás: Dolce Vita

Tovább a blogra »