Piskóta 2.

Hozzávalók:

– 20 dkg finomliszt

– kb. 10 dkg rétesliszt

– 25 dkg cukor

– 1 csomag sütőpor

– 6 tojás

– 1 dl olaj

– 1 dl tej

Elkészítés:

1, A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a tejet és az olajat is.

2, A lisztet és a sütőport összekeverjük és szitálva a tojásos keverékhez adjuk.

3, A tojásfehérjét habbá verjük (keményebb hab érdekében 2 evőkanál porcukrot tehetünk bele) és apránként a tésztába keverjük (óvatosan, hogy ne törjük).

4, Kivajazott-kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formában 180 C-on sütjük kb. 25-30 percig (tűpróba!).

Megjegyzés:

Nagyon-nagyon finom piskóta!

A képen látható piskóta egy 30 x 35 cm-es tepsiben sült 9 tojásból, amit kétfelé vágtam.

A kakaós változathoz én 2 evőkanálnyi lisztet 2 evőkanálnyi kakaóval helyettesítettem!

Forrás: Kricky

Tovább a blogra »