Joghurtos eperkrém





Hozzávalók:

– 5 dl epres joghurt

– 25-30 dkg porcukor

– 30 dkg fagyasztott eper

– 2 csomag (10 g-os) zselatin

– 4 dl tejszín (Hulala)

Elkészítés:

1, A fagyasztott gyümölcsöt szűrőbe tesszük és kiolvasztjuk, a levét felfogjuk.

2, A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel.

3, A kiolvadt gyümölcs levébe beáztatjuk a zselatint (ha kevés lenne a lé, kipótoljuk vízzel, hogy 1 dl legyen!) és egy kicsit megcukrozzuk.

4, Felmelegítjük a zselatint, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurtot, majd lazán összeforgatjuk a keményre vert tejszínhabbal.

5, Megtöltjük vele a piskótát és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük!

Megjegyzés:

Nagyon finom!

Forrás: Kreatív Torta

Tovább a blogra »