Hozzávalók:
– 5 dl epres joghurt
– 25-30 dkg porcukor
– 30 dkg fagyasztott eper
– 2 csomag (10 g-os) zselatin
– 4 dl tejszín (Hulala)
Elkészítés:
1, A fagyasztott gyümölcsöt szűrőbe tesszük és kiolvasztjuk, a levét felfogjuk.
2, A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel.
3, A kiolvadt gyümölcs levébe beáztatjuk a zselatint (ha kevés lenne a lé, kipótoljuk vízzel, hogy 1 dl legyen!) és egy kicsit megcukrozzuk.
4, Felmelegítjük a zselatint, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurtot, majd lazán összeforgatjuk a keményre vert tejszínhabbal.
5, Megtöltjük vele a piskótát és legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük!
Megjegyzés:
– Nagyon finom!
– Forrás: Kreatív Torta