Dán nektarintorta





Hozzávalók:

– 3 tojás

– 15 dkg cukor

– 15 dkg liszt

– 17,5 dkg puha vaj

– 1 evőkanál tejszín

– 2 db nektarin

– egy csipet só

– mandulapehely

– porcukor

– vaníliaaroma

Elkészítés:

1, A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a vaníliaaromát, a sót, a tejszínt, a lisztet és összedolgozzuk.

2, Vajjal kikent-kilisztezett tepsibe/tortaformába öntjük a tésztát és a tetejét beborítjuk a nagyobb szeletekre vágott nektarinnal.

3, 180 C-ra előmelegített sütőben, kb. 20-30 perc alatt világosra sütjük, majd -még melegen- megszórjuk porcukorral és mandulapehellyel.

Megjegyzés:

Forrás: Az otthon ízei

Tovább a blogra »