Piskóta 3.

Hozzávalók (kb. 24 cm átmérőjű laphoz):

– 150 g cukor + 60 g a habhoz

– 263 g liszt

– 1,15 dl tej

– 1,15 dl olaj

– 3 tojás (kb. 200-210 g)

– 3/4 csomag sütőpor

Elkészítés:

1, A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a tejet és az olajat is.

2, A sütőporos lisztet szitálva a tojásos keverékhez adjuk (kakaós piskóta esetén a kakaóport is) és összekeverjük.

3, A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral és apránként a tésztába adagoljuk. Alaposan, de óvatosan forgassuk össze, hogy ne törjük.

4, Kivajazott-kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formában 175 C-on sütjük kb. 25-30 percig (tűpróba!).

Megjegyzés:

Nagyon jó piskótatészta!!!

A tojások legyenek 70 g körüliek! Ha kisebbek, akkor használjunk inkább többet!

Kakaós változathoz annyi evőkanál lisztet helyettesítünk kakaóporral, ahány tojást használtunk.

Tej helyett joghurtot vagy kefirt is használhatunk, úgy még lágyabb, finomabb lesz a tészta.

Forrás: Kiskukta

Különböző nagyságú tortalaphoz való mennyiségek Kiskuktától:

1 tojásos (kb. 14-15 cm átmérőjű tortalaphoz)

50 g cukor + 20 g a habba

90 g liszt

37 ml tej

37 ml olaj

1 tojás 

1/4 csomag sütőpor

————————————————————————————-

2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű tortalaphoz)

100 g cukor + 40 g a habba

175 g liszt

75 ml tej

75 ml olaj

2 tojás 

1/2 csomag sütőpor

————————————————————————————-

3 tojásos (kb. 24-25 cm átmérőjű tortalaphoz)

150 g cukor + 60 g a habba

263 g liszt

1,15 dl tej

1,15 dl olaj

3 tojás 

3/4 csomag sütőpor

————————————————————————————-

4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű tortalaphoz)

200 g cukor + 80 g a habba

350 g liszt

1,5 dl tej

1,5 dl olaj

4 tojás 

1 csomag sütőpor

————————————————————————————-

5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű tortalaphoz)

250 g cukor + 100 g a habba

437 g liszt

187 ml tej

187 ml olaj

5 tojás 

1 és 1/4 csomag sütőpor



Tovább a blogra »