Káposztás tészta





Hozzávalók:

– 1 nagy fej káposzta

– 50 dkg tészta

– só (kb. 2-3 evőkanál)

– bors

– olaj

– 1 evőkanál cukor





Elkészítés:

1, A káposztát lereszeljük, besózzuk, félretesszük, amíg kellő mennyiségű levet enged, majd kinyomjuk a levét.

2, Megpirítjuk a káposztát. Ezt kétféleképpen is csinálhatjuk:

   a, A cukrot karamellizáljuk az olajon, majd beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és         többszöri keveréssel barnára pirítjuk.

   b, Felhevített olajon elkezdjük pirítani a levétől kinyomkodott káposztát. Amikor már kicsit    megpuhult, megszórjuk cukorral és gyakori kevergetés mellett barnára pirítjuk.

3, Borssal ízesítjük és ha még szükséges, megsózzuk.

4, A tésztát kifőzzük, leszűrjük és elkeverjük a káposztával.





Megjegyzés:

Gyakran kevergessük, hogy ne égjen le! 

Az olajat, amit a káposztapirítás közben felszív, folyamatosan pótolhatjuk.

A káposzta pirítása hosszadalmas feladat, legalább 30-40 percet vesz igénybe!

A cukortól szebben és gyorsabban pirul a káposzta.



Tovább a blogra »