Keksztekercs





Hozzávalók 2 rúdhoz:

– 50 dkg darált keksz

– 10 dkg darált dió

– 3 evőkanál kakaópor

– 30 dkg porcukor

– 2 csomag vaníliás cukor

– 5 dkg vaj

– 1,5 dl sárgabarack lekvár

– 2 dl tejszín

– 4 evőkanál rum

– 1 dl fekete kávé

– 20 dkg vaj

– 2 csomag vaníliás puding

– 35 dkg porcukor

– 1 csomag vaníliás cukor

– 1 dl tejszín

Elkészítés:

1, A kekszet, diót, kakaóport, porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd belemorzsoljuk a vajat.

2, A lekvárt, a kávét és a rumot is hozzáadjuk, majd a tejszínből annyit, hogy gyúrható, formázható tésztát kapjunk. Hűtőben pihentetjük 1 órát.

4, A krémhez a lágy vajat a pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt robotgéppel egyneművé keverjük.

5, A tésztát kettéosztjuk és folpackon (vagy porcukorral meghintett sütőpapíron) kinyújtjuk. Egy adag tésztán elsimítjuk a krém felét és feltekerjük.

6, A rudat átgörgetjük a kókuszreszeléken és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük. Pár óra alatt lehűtjük és felszeleteljük.

Megjegyzés: 

Forrás: Barbi konyhája

Tovább a blogra »