Rakott karfiol





Hozzávalók:

– 1-1,5 kg karfiol

– 15-20 dkg rizs

– 1 vöröshagyma

– olaj

– 50 dkg darált hús

– pirospaprika

– só

– bors

– 1 nagy doboz tejföl

– zsemlemorzsa

Elkészítés:

1, A rizst sós vízben megfőzzük.

2, Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a húst. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, összekeverjük a főtt rizzsel.

3, A rózsáira szedett karfiolt forrásban levő sós vízben 10 perc alatt félpuhára főzzük.

4, Egy hőálló tálat kiolajozunk és ráteszünk egy réteg karfiolt. Erre egy sor rizses hús kerül, végül a maradék karfiol.

5, A tejfölt a karfiol tetejére öntjük, megszórjuk kevés zsemlemorzsával és 200 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl kissé megpirul (kb. 30-40 perc).

Megjegyzés:

A tejföl egy részét a rizses húshoz is keverhetjük.

Tovább a blogra »