Pizza





Hozzávalók:

– 30 dkg liszt

– 2 dkg élesztő

– kb. 0,5 dl (olíva)olaj

– kb. 1-1,5 dl víz

– kb. 1 teáskanál só

– 1 evőkanál margarin

Elkészítés:

1, Egy nagyobb tálban alaposan elkeverjük a vizet, az élesztőt, az olajat és a margarint, majd hozzáadjuk a lisztet. Jól összegyúrjuk, liszttel meghintjük és konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.

2, Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán erőteljesen átgyúrjuk, majd kezünkkel olyan nagyságúra és formájúra húzogatjuk, amilyenre szeretnénk.

3, Olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük a tésztát. A tésztalapot vékonyan megkenjük olajjal (elmaradhat), majd paradicsomszósszal. Megrakjuk tetszés szerinti feltéttel és reszelt sajtot szórunk rá.

4, A feltét mennyiségétől függően 220 C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Tovább a blogra »