Zebra kocka





Hozzávalók:

A tésztához:

– 50 dkg darált háztartási keksz

– 5 evőkanál kakaópor

– 3 evőkanál baracklekvár

– 1 evőkanál rum

– 5 dkg vaj

– 5 evőkanál porcukor

– kb. 3 dl tej

A krémhez:

– 3 dl tej

– 3 evőkanál liszt

– 1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)

– 5 evőkanál porcukor

– 5 dkg vaj

– 15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

– 10 dkg csokoládé

– 1 kávéskanál olaj

Elkészítés:

1, A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat, a vaníliát, a porcukrot és a maradék kókuszreszeléket.

2, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukrozott munkalapon a tepsi méretének (20×30 cm) megfelelő lapokat nyújtunk.

3, Az első tésztalapot a tepsibe tesszük, erre rákenjük a krém felét. Rátesszük a következő tésztalapot, rákenjük a krém másik felét, majd befedjük a harmadik tésztalappal.

4, Gőz fölött megolvasszuk a csokoládét az olajjal és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágjuk.

Megjegyzés:

Forrás: Moha konyha

Tovább a blogra »