Kakaós és fahéjas kiflik





Hozzávalók:

– 30 dkg liszt

– 2 dkg élesztő

– 1 dl tejföl

– 3 evőkanál cukor

– 1 csipet só

– 1 tojássárgája

– 1 tojásfehérje

– 12 dkg margarin

Elkészítés:

1, Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a langyos tejfölben.

2, A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, majd a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk. A tésztát legalább 40 percig kelesztjük!

3, Ezután kettészedjük a tésztát és mindkét cipót kinyújtjuk (egyenként 3-4 mm vastagságú körre).

4, A köröket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk cukrozott kakaóval/fahéjjal (a tészta széleit bővebben, mert az lesz majd a kiflik közepe).

5, Mindkét kört 16 cikkre vágjuk, majd feltekerjük őket a szélesebb végétől befelé haladva.

6, A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjével és 180 C-ra előmelegített sütőben -kb. 15 perc alatt- készre sütjük.

Megjegyzés:

Forrás: NoSalty

Tovább a blogra »