Tejszínes túrókrém





Hozzávalók:

– 50 dkg tehéntúró

– 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)

– 4 dl tejszín

– 1 csomag zselatin (10 g)

– 1 citrom (ízlés szerint; a fele is elég lehet)

Elkészítés:

1, A citromot megmossuk, lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.

2, A túrót összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével.

3, A zselatint beáztatjuk 5-6 evőkanál vízbe, majd miután megduzzadt, lassú tűzön -kevergetve- langyosra feloldjuk.

4, A tejszínt kemény habbá verjük. Keverjünk belőle 2-3 evőkanálnyit a feloldott zselatinhoz és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, hogy biztosan ne csomósodjon meg.

5, A zselatinos tejszínhabot a túróhoz keverjük, majd a krémet tortalapra kenjük.

Megjegyzés:

Kóstolni kell, hogy az édes-savanyú (cukor-citrom) arány megfelelő legyen (én csak fél citromot használtam fel).

Tovább a blogra »