Rakott zöldbab





Hozzávalók:

– 1 kg zöldbab

– 1 nagyobb fej vöröshagyma

– 50 dkg darált hús

– pirospaprika

– só

– bors

– kb. 15-20 dkg rizs

– 4 dl tejföl

Elkészítés:

1, A zöldbabot sós vízben puhára főzzük.

2, Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk (érdemes hosszabb lére ereszteni, hogy szaftosabb legyen az ételünk).

3, A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük (a rizs térfogatához képest) dupla mennyiségű vízzel és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk.

4, A pörköltet és a rizst összekeverjük.

5, Egy edényt olajjal kikenünk. Beleterítjük a zöldbab felét, arra rátesszük a rizses húst, majd befedjük a maradék babbal.

6, Tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tejföl egy kis színt nem kap (~30-40 perc).

Tovább a blogra »