Alj nélküli túrós



Hozzávalók:

– 1 kg túró

– 15 dkg lágy margarin

– 5 evőkanál búzadara

– 2 evőkanál liszt

– 10 evőkanál cukor

– 4 tojás

– csipet só

– 2 csomag vaníliás cukor

– 1/2 csomag sütőpor

– 1 citrom reszelt héja

Tetejére:

– 2 dl tejföl

– 1 tojás

– 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

1, A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük és sütőpapírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett) közepes méretű tepsibe öntjük.

2, A tejfölt kikeverjük a tojással és a liszttel, majd egyenletesen eloszlatjuk a túrós massza tetején.

3, Előmelegített (180 C-os) sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tovább a blogra »