Gyors kakaós csiga

Hozzávalók:

– 25 dkg túró

– 25 dkg liszt

– 50 ml tej

– 5 evőkanál olaj

– 10 dkg porcukor

– csipet só

– fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

– kb. 1 evőkanál olaj

– 4 evőkanál cukor

– 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

1, A túrót összekeverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Ezután beledolgozzuk a pici sóval és sütőporral elkevert lisztet, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát.

2, A tésztát lekenjük olajjal és rászitáljuk a kakaós porcukrot.

3, Feltekerjük a tésztát és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.

4, Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük.

Forrás: Gabi

Tovább a blogra »