Sült nyúl

Hozzávalók:

– 1 egész nyúl

– 10 dkg zsír

– 10 dkg füstölt szalonna

– 1 dl fehérbor

– 1 fej fokhagyma

– 4 db babérlevél

– majoránna

– só

– bors

Elkészítés:

1, A nyulat alaposan megtisztítjuk, majd szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük.

2, Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majoránnával a nyúl mindkét oldalát.

3, A fűszerezett nyulat mély tepsibe tesszük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, a babérleveleket, a zsírt és felöntjük fehérborral.

4, 180 C-ra előmelegített sütőben először alufóliával letakarva (kb. 1 óra alatt) puhára, majd alufólia nélkül (zsírjával időnként meglocsolva) pirosra sütjük a húst.

Megjegyzés:

Félidőben fordítsuk meg a nyulat, hogy mindkét oldala pirosra süljön.

Forrás: NoSalty

Tovább a blogra »