Hozzávalók 150-180 db-hoz:
– 1 kg liszt
– 3 kiskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
– 30 dkg porcukor
– 30 dkg margarin vagy vaj
– 2,5 dl méz
– 3 tojás
+ liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
1, A lisztet, szódabikarbónát, mézes fűszerkeveréket és a porcukrot összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk.
2, Elosztjuk 3 cipóra. Jól meglisztezett felületen az egyik cipót 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk.
3, Sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon (nem több, mint) 8-10 perc alatt megsütjük.