Puha mézeskalács

Hozzávalók 150-180 db-hoz:



– 1 kg liszt

– 3 kiskanál szódabikarbóna

– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

– 30 dkg porcukor

– 30 dkg margarin vagy vaj

– 2,5 dl méz

– 3 tojás

+ liszt a nyújtáshoz



Elkészítés:



1, A lisztet, szódabikarbónát, mézes fűszerkeveréket és a porcukrot összekeverjük, a margarinnal elmorzsoljuk, végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk. 

2, Elosztjuk 3 cipóra. Jól meglisztezett felületen az egyik cipót 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti mintával szaggatjuk. 

3, Sütőpapiros lemezre sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon (nem több, mint) 8-10 perc alatt megsütjük.



Íróka:


– 1 tojásfehérje
– 20 dkg porcukor
– 1 teáskanál étkezési keményítő
– 1 teáskanál citromlé (vagy ecet)


1, A porcukorhoz hozzákeverjük az étkezési keményítőt. A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük keverni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot, majd a citromlét is. Nem lesz szükség az egész cukormennyiségre, csak annyit tegyünk bele, hogy sűrűn folyós állagú legyen.
2, Habzsákba töltjük és már rajzolhatunk is vele.
Tovább a blogra »